5 Ocak 2018 Cuma

Viyana Gezi Notları- Haus Der Musik

   İşte Viyana’da en çok eğlendiğimiz mekan! Burası interaktif bir müzik müzesi.


Aslında ziyaretçi kitlesi özellikle çocuklar değil çünkü müzik ve ses adına her türlü bilgi,eşya,enstrüman var ve bunların hepsini misafirlerine çalma imkanı da sunuyor.Mozart,Bethooven,Strauss hakkında ilginç bilgiler ve odalar mevcut.Bu odalarda sanatçıların hayatı hakkında ilginç bilgilerin yanı sıra özel eşyaları da mevcut.
Bir kere şu merdivende delicesine eğlenmeyecek birini tanımıyorum bizim fotimiz aslında videodan çekilmiş bir kare çünkü hiç orada hoplayıp zıplarken fotoğraf çekilmek gelmedi.
  5 katlı bir müze ve sizi yönlendirerek ilerlemenizi sağlıyor ama aynı şekilde gezerek aşağı inemiyorsunuz o yüzden keyfini çıkararak gezin derim.İçeride bazı odalarda bale izleyebilir,eski konserleri dinleyebilirsiniz.Bu tarz köşelerde kaliteli ses sistemleriyle seçtiğiniz parçaları dinleyebilirsiniz.
Sesler hakkında her türlü gerekli,gereksiz bilgiyi öğrenip birde acaip eğlenceli şekilde deneyimleyebileceğiniz bölümler var.Ekranlardan müzik aletlerini seçip çalabiliyorsunuz hatta Berkay bu bölümde çok eğlenmişti.Benim en sevdiğim yer kesinlikle Viyana filarmoni orkestrasını yönetebilme şansı sunulan alandı.
Yaşayan en büyük orkestra şeflerinden biri kabul edilen Zubin Mehta size hoşgeldin diyor,tabi heyecan dorukta,nasıl yönetmeniz gerektiğini anlatıyor ve ta tadammm sahne sizin.Çok yavaş olursanız çalmayı bırakıyorlar,çok hızlıysanız ayak uyduruyorlar ama parça bittiğinizde orkestrdan biri ayağa kalkıp sizi bir güzel paylıyor:)) Berkay annesi gibi Strauss sever çıktı yada şansa (tabiki şansa ayol okuma mı biliyor çocuk) Annen Polka’yı seçti.Elini kolunu öylesine çılgınca salladı ki bittiğinde ayağa kalkan bir sanatçı “hiç mi ritim duygun yok evladım, bize resmen la cucaracha’yı çaldırdın” dedi:)))
Sırada bu deneyimi tatmak için bekleyen ahalide baya güldü, o kadar eğlenceli ki anlatamam gidin görün canım.Ayrıca 3,5€ gişeden kendi çaldığınız parçayı alabiliyormuşsunuz.
Viyana Filarmoni Orkestrası'nın kurucusu Otto Nicolai ve Berkay!







 Fonda bizi büyüleyen Mozart ve Strauss vb müzikler eşliğinde hayran hayran odalar arasında dolaşıyoruz..
Her köşesinde müzik çalan veya dans edilen bu şehre gelmeyi tercih etmemizde ki ana neden zaten romantik bir dönemde hüküm sürmüş bir imparatorluğun müzikleri,dansı,sanatı.. Evde sıkça Andre Rieu dinlediğimiz için Berkay’a yabancı gelmiyor tınılar.Hatta Blue Danube de gaza gelip evin içinde döne döne dans ettiğimiz için atlıyor kucağıma ve başlıyoruz şaşkın bakışlar altında yampirik şekilde dans etmeye:)) Videolar düzgün çekilmiş olsa kanal açıcam:p


Giriş 13€ ama diğer müzelere göre ziyaret saatleri daha uzun. 10:00-22:00 arası ziyarete açık.Rehber köpeklerin girmesine izin var ve engelliler için özel parkurlar mevcut.3 yaş altı çocuklar ücretsiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder