2 Ocak 2018 Salı

Çocukla Viyana’da Gezilecek Yerler

   Gezi bloglarından farklı olarak “Çocukla Viyana’da” eğlenceli neler yapabilirsiniz kısaca bahsetmek istiyorum.Eee sadece “ben” demekle olmuyor küçük gezginlerinde seyehatten mutlu dönmesini sağlamak lazım.
Viyana’da görülecek çoğu yer birbirine yakın, tabi bizim gittiğimiz mevsimde yürüyerek dolaşmak pek mümkün değildi.Şehrin toplu taşıma sistemi harika olduğu için o tramvaydan in, U-bahn’a bin,ordan in hop on hop off a bin derken 2 gün içinde çoğu yeri görebilmeniz mümkün.
Her müzeye girmeye kalkarsanız euro’nun durumundan dolayı baya maliyetli olur o yüzden öncelikli bir liste yapmanızı öneririm. Mesela daimi koleksiyonunda Claude Monet,Renoir,Picasso ve Munch gibi birbirinden muhteşem sanatçıların olduğu Albertina bence görmeden dönülemez listesinde! Dönemsel sergilerde mevcut mesela biz oradayken Raphael vardı.En sevdiğim ressamlardan Klimt eserleriyle dolu Leopold Museum da benim listemde öncelikliydi mesela.Ama bunları rahat gezebilmek için önce oğlumun gönlünü hoş ettim.
Çocuklar için Zoom Kinder Museum ilk ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri diye düşünüyorum.Gezi sonunda dönem kıyafetleriyle fotoğrafta çekiyorlar, çok şirin.Baya aktiviteli olan ve adından anlaşıldığı üzere sizi zamanda yolculuğa çıkaran Time Travel Vienna çoook eğlenceli benden söylemesi.
  Haus des Meeres, bu sefer ziyaret edemedim ama yazın gittiğimde kesinlikle uğrayacağım yerler arasında! Yanında parkıda olan bir akvaryum burası,içeride çeşitli aktiviteler olması yanı sıra restaurantınında hoş bir şehir manzarası var.
Viyana denilince ilk akla gelen fotoğraflardaki meşhur dönme dolap “Wiener Riesenrad” ın olduğu yer Prater! Özellikle havalar iyiyken çok keyifli vakit geçirilebilecek bir parkın içinde yer alan Prater kesinlikle yaz listemde! 


Yakınlarında bulunan Donauturm Kulesi ise çocuklar için oldukça heyecan verici bir alternatif.İki asansörlü turıstık kulenin 165mt yüksekliğinde bir döner restaurant bulunuyor.Bu manzarada kahve içip birer tatlı götürmek iyi fikir.Asansörler kuleye 35.sn de öylesine hızlı çıkıyor ki başınızın dönmesi kaçınılmaz.Cesaretiniz varsa bungee jumpingte varmış ama havaların  iyi olduğu dönemlerde tabi.
Her yerde Turist Infoları mevcut ve gercekten cok yardımcı oluyorlar bu konuda bir sıkıntı çekmedik.Ayrıca kaldıysa buralardan Türkçe broşür bulabilmenizde mümkün.Eeee sabah fıldır fıldır sarayları gezip akşamda operaya gidemeyeceğimize göre biz tercihimizi ailecek eğlenebileceğimiz yerlerden yana kullanıyoruz.Zaten öyle ışıl ışıl ve etkinlikli bir tarihe denk geldik ki her yerde kurulan Chriskindlmarkt gezdik ve yiyip içip eğlendik.Bu canlı pazarlar zaten hem bir çocuğu hemde yetişkini oyalayacak kadar büyük ve renkli.
    Şehirde gezerken neredeyse her sokakta, büyük bir imparatorluğun zenginliğinin ve ihtişamının kanıtı olarak barok mimarinin en güzel örneklerini izliyorsunuz..Çok güzel şekilde muhafa edilmiş binalarını,opera binasını hele o “respect” diye karşısında bir dur dedirtecek belediye binasını görüp kıskanmamak mümkün değil.Bu arada buraları gezerken müzeler sokağını yada Parlemanto binasını falan mutlaka görüyorsunuz merak etmeyin.Gezilecek yerler birbirine çok yakın olduğu için herhangi bir yeri gözden kaçırmak pek mümkün değil.Kaybolursanız da en yakındaki asyalı grubun peşine takılıverin:)
   Şehirde her noktada güzel çocuk parkları var buralar dinlenmek ve çocukları eğlendirmek için ideal oluyor ama biz kışın denk gelince birde Disney’e gidemeyip üzülen minnakı eğlendirmek için çiftlik temalı bir açık hava parkına gittik. -6 derece sıcaklıkta çocuğunu bu acaiiiip eğlenceli yere getiren tek Türk anası bendim:)) Märchenparkweg/ Family Park familypark.at adresinden nasıl bir yer olduğunu inceleyebilirsiniz.Grimm masal karakterleri,cadılar,kazanlar falan bizim anneleri korkutur belki ama korsan adası,ejderhalar,top atışı yapılan alan,çiftlik hayvanlarını girip doyasıya sevebildiğiniz bahçe,traktör turları vs derken o kadar çok eğlendik ki kim takar Hansel’i yemeye çalışan cadıyı:p Kişi başı 18€ ödedik.İçeride yeme içme yerleri mevcut ve lavoboları da temizdi.Yaz içinse içeride su aktivitelerinin olduğu bir alan var.


  Ama kışın burada olmanın ayrı bir güzelliği var çünkü açık havada meydanlarda yada pistlerde “eislaufen” buz pateni yapma imkanı.İnanılmaz eğlenceli vakit geçiriliyor.Bu mevsimde gelip Semmering’e gitmemek?!? Ayrıca gece o pistlerde ki ışıltılı alanlar falan inanılmaz eğlenceli.Kayak severleri buraya alalım Night skiing Zauberberg Semmering.




Yaz listemde yer alan, kışları kapalı Zipline ise burada yapılabilecek en eğlenceli aktivitelerden biri.Bu civarlarda adventure park teması yaygın ve gayette güzeller.Mayıs&sonrası gidiyorsanız ve macera tutkunuysanız Zipline Stoderzinken i mutlaka bir araştırın derim.
Şimdilik ailece eğlenmeli,gezmeli acaip bir tatil için benim önerilerim bunlar.Gittikçe daha farklı yerler keşfedersem de eklemeler yaparım:) 

   Bu arada en sevdiğimiz ve çoook eğlendiğimiz müzeyi bir sonraki posta sakladım çünkü iki satırla anlatmaya kıyamadım.—>>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder