23 Aralık 2017 Cumartesi

Zotter - Çikolata Fabrikası Gezisi

   Mitzi Blue! Size gezmesi eğlenceli hemde lezzetli bir yer anlatıcam yanaşın yamacıma.Zotter Chocolade Manifactur! 
Hangi çocuk çikolata fabrikasına gideceğini duyarda gece rahat uyur? Sabahı zor ederek, iki çocukla kahvaltı sonrası yollara döküldük.Leobersdorf’tan Graz istikametinde yaklaşık 1 saatlik bir yol aldıı.Bazı yerlerde yoğun sis vardı ama yol boyu manzara çoook güzeldi.Aslında burası tam baharda ziyaret edilecek bir yer çünkü arkasında fabrikaya ait kocaman bir çiftlik var ve hayvanları ziyaret edip,sevebiliyorsunuz.Parkı ve bio restaurantı da mevcut.Skywalk yeri bile yapmışlar.Çocuklar için doğumgünü partileri vs yapılabilecek güzel bir yer.
  Neyse önceden arayıp rezervasyon yaptırmıştık.İki yetişkin iki çocuk 57€ verdik.Biletleri elimize alınca kendimi Willy Wonka’nın Altın Biletini kazanmış gibi hissettim! 


Montlarımızı bıraktıktan sonra ilk durak sinema salonunda yerimizi aldık.Yarım saat kadar (ingilizce alt yazı ile) markanın sahibinden kuruluşunu ve çikolatanın nasıl yenileceğini(!),çeşitlerini ve kakaonun yolculuğunu dinledik.Bu arada şirket fair trade politikası uyguluyor söylemeden geçmeyelim.Eğlenceli bir sunum olduğu için çocuklarda izledi hatta adamın terliklerinide ayakkabılarınıda farklı farklı giyiyor olması,çoraplarını farklı farklı giyen İceoğlanın çok hoşuna gitti.Sunum bitince kapılar açılıyor ve salıyorlar sizi fabrikaya; gez ve tat! 


Başlıyoruz elimize tutuşturulan porselen kaşıkla çikolata çeşmeleriyle savaşa:) Videosunu instagramda paylaşmıştım çok eğlenceli.
   Çocuklar şaşkın ordan oraya herşeyi tatmak için çabalıyorlar.Biz hem okuyalım hem tadalım derdindeyiz.Katlar arasında dolaşırken ilginç heykeller ve mini videolar ve broşürler size eşlik ediyor.Her yer cam olduğundan çalışanları görebiliyorsunuz ama çikolataya gömülünce hiç dikkat etmemişim.Ananaslı biberli çikolatada nedir? Ne çeşitler var anlatamam.Favorim lavantalı oldu.Çikolata ne kadar sert ise o kadar çok kakao bulunduruyor demekmiş yani bu iyi birşey.Ayrıca ısırılarak değil ağızda eritilerek yenilirmiş hıhh..

Dışarıda sıcaklık -2 civarı ve sonsuz kar manzaralı pencerelerin önünde oturmuş,enteresan sıcak çikolata çeşitleri deniyoruz.Yeşil çaylı,tarçınlı ballı,fındıklı.. Arada bolca su içmezseniz tatlar birbirine karışıyor.
   Gezi bitince bile çocukların ağzını silmedim o kadar tatlılardı ki baktıkça gülümsedik.Çıkışta tabiki market bölümünden geçiyorsunuz.Porselen kaşık 2€ ! Neyse çocum çok beğendi hatıra dedik aldık.Ben içeride deneyip beğendiğim çeşitlerden kahveli,mangolu,lavantalı ve çilekli olanlardan aldım.Hediyelik çokolatalarımızıda çantamıza koyup yine yollara düştük.Biz çocuklarla yaklaşık 2 saat kadar kalmışız burada.Ama gitmek için illa çocuğa gerek yok hatta biz oradayken tek çocuk bizim minnaklardı.Mutlaka gezin görün bolca yiyin için ve keyfini çıkarın derim.
Çocuklar fulll enerji yerlerinde duramıyor:) Buradan sonra birde Käsekrainer yemeye gidiyoruz.. Burada favori yiyeceğimiz bu! 

* Fabrikada partiler,doğumgünleri vs yapılabiliyor.Sahibi de orada,gidip tanışan oldu ama dikkat ettim kimse foti çekilmedi.Adam biraz da takıntılı sanırım çocukların elleyip bozduğu rafları düzeltip duruyordu.Bu arada söylemeden geçemiyorum olduğumuz yerde ilk defa tek Türk bizdik! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder