27 Aralık 2017 Çarşamba

Viyana Gezi - Hundertwasserhaus

   Hundertwasser Haus! Burayı ziyaret etmezseniz Viyana’ya gelmiş sayılmazsınız o kadar diyorum.Ayrıca o kadar güzel ki.. Viyana’nın o mükemmel şekilli oldcity binalarının arasında,renkleri ve tarzıyla kendini hemen belli ediyor hatta neredeyse onlara bir tepki gibi ortalarında yükseliyor.
Yapının minarı Friedensreich Hundertwasser biraz Gaudi’yi anımsatıyor tabi.Farklı şehirlerde benzer binalar ve yaşam alanlarıda varmış.Burası zaten geziye açık değil çünkü içeride yaşayanlar var ama önünde bol bol foti çekip, arka bahçesini görebilir ve vaktinizde varsa karşısındaki pasajda zaman geçirebilirsiniz.Pasajın içi böyle..


Sırf Berkay çok istedi diye iki magnete 10.90€ verdim.11 değil yalnız dikkatinizi çekerim,bu millet çok tuhaf yahu cent yoksa üründe yok:) Bozuk para çantan dolup taştı resmen incik cıncık parayla.İçeride Mozart Corner ve kahveci var ayrıca envai çeşit hediyelik eşya ve tabiki her şekle girmiş Klimt aksesuarları mevcut.Mevsimsel olarak değişiyordur tabi çünkü çok güzel ağaç süsleri vardı ama biz Salzburg’tan alınca başka bakmadık.Fincanlar 10€ dan, 150€ kadar vardı.Resimler,posterler,kar küreleri,magnetler,müzik kutuları,kağıt ağırlıkları... Çıkınca metro durağına yürürken güzel galeriler gördüm, hatta bir resmi o kadar çok beğendim ama maalesef fiyatı fazla tuzlu geldi.

  Minnak burayı çok beğendi,böyle bir yerde oturmak istermiş, rengarenk ne güzel dedi.Önündeki telefon klübeside Superman’in miş:p 
Burası gezi rotanıza eklenmesi gereken bir yer bence zaten fazla vaktinizide almayacaktır.




*Ulmon Offline Map,interneti kısıtlı olanlar için offline bir harita uygulamasıdır.Gezilecek yere gitmeden önce indirip,ziyaret etmek istediğiniz yerleri işaretleyin rahat rahat kaybolmadan dolaşın.Amannn yada kaybolun yahu çok eğlenceli olabiliyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder