18 Eylül 2016 Pazar

İnaltı Mağarası - Sinop Gezisi

  Size çok güzel ve mistik bir yerden bahsetmek istiyorum.Sinop-Ayancıktaki İnaltı Mağarasından.
Bayram için Safranbolu-Sinop gezisine çıktık.Her zamanki gibi bilindik ve kalabalık yerlerin dışına çıkarak öylesine köy yollarını takip ettik ve muhteşemdi.O kadar güzel doğası olan bir yeri kendi insanının derelere,sahillere hatta ormanın derinliklerine poşetler dolusu çöp atarak kirletmesiyse beni çıldırttı.
  Her neyse Ayancık ilçesindeki köyleri geziyorduk bu mağarayı duyduk.Yolu çok zahmetli ve kötü! Yürüyüş severler için 14km Kanyon Parkuru varmış biz geç bir saatte gidince göze alamadık.Yinede birkaç km yürüdük.Oğlan yorulduğu için Ergo Carrier'ıma bağlayıp sırtıma taktım bebemi:) 14.300kg bebemi sırtımda görenler birbirini dürterek bizi işaret ediyordu:))) Halbuki çok rahattı ve ben zaten kondisyonluyum.
Arabaları aşağıda bırakıp bu fotoğrafta gördüğünüz taş yoldan mağaraya doğru tırmanıyorsunuz.Basamaklar biraz dik ve ara ara piknik masaları koymuşlar,burası o kadar güzel ki.
İnsanlar sürekli serin ve çok soğuk olduğundan bahsediyordu ama bence normaldi orman bu biraz serin olur tabi.. Yinede ince bir sweet bulundurmakta fayda var.
İçeride bir süre boyunca ışıklandırmalı yoldan rahatlıkla ilerleyebilirsiniz fakat yerler kaygan dikkat etmek lazım.Bizim minnak burayı çok beğendi.Tavana bakıp "wowwww şok acayip annemm" diyen minno için ilginç bir deneyim oldu.
Mağarayı gezip çıkınca dışarıdaki piknik masalarına oturup çay içtik.Taş ocakta yapılan köftenin kokusu çok güzel gelince tabiki hemen sipariş verdik.İyiki denemişiz gerçekten lezzetliydi! Bakın bu fotoğrafta oturduğumuz masanın manzarası.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder