14 Haziran 2016 Salı

Çocukla Araba/Uçak Yolculuğu

  Uzun yolculuklar bazılarımızın hayatında normal olsada bazıları ise senede bir yada iki kez çıkar.Ben forumlarda,bloglarda yada instagramda çok rastlıyorum "ayyy bu yaz bilmem nereye gidicez işte çocukla naapıcaz?" diyen daha en baştan olumsuz ailelere:( Bunun tam tersi bazen bebekle yada "çok çocukla" ve sırtında çantasıyla(!) dünyayı gezen aileler var.
  İce henüz 6 aylıktı birkaç günlüğüne Bodruma gittik.Aynı aylarda çocuğu olan arkadaşlarımızda geldi.Otelin kapısında bizi gördüklerinde bir şok geçirdiler "tek valiz mi?" ki aslında getirdiğimiz çoğu şeyi kullanmadık bile.3-4 günlük tatile (alerjili olan aileleri ayırıyorum) yok mama ısıtıcı,yedek bilmem ne,ilaç çantaları,şuruplar,stelizör falan getirmiş olmanın rahatlığıyla "merak etme bizde her türlü ilaç,krem vs var" diye bizi teskin ettiler saolsunlar:) Ege, akdeniz gibi envai çeşit taze meyve,sebzenin bulunduğu yere hazır mama kavonozuyla gitmek biraz tuhaf değil mi? Ver eline şeftaliyi sulu sulu kemirsin işte.. Neyse ki bizim gibi düşünen diğer çiftte ertesi gün bize katıldı da tek aNormal biz olmadık:)
  Şimdi yine tatil mevsimi geldi,listeler hazırlanıyor.Araba/uçak yolculuğuna çıkarken onlarca oyun ve kitap ayarlanacak ama "bence" çocukları yolculuğa alıştıramamanın sebebi bu.Bunu kafadan söylemiyorum önümde çok fazla örnek var.Doğduğundan beri çocuklarıyla dünyanın dört bir tarafını gezen arkadaşlarım/tanıdıklarım var.Bu insanların çocukları nasıl ortama uyum sağlayabiliyor ? En baştan bunu gözlerinde büyütmeden,doğal akışına bıraktıkları için olabilir mi? Birde "ayy çocuk küçük biraz büyüsün gidelim","ananesine bırakıp biz gezdik artık onuda götürücez","yanıma bir sürü oyuncak aldım, teker teker çıkarıcam oyalanır bence" diyenler var.Tabi bu sırada anne sürekli arkada çocukla ve onu oyalamakla uğraşırken yoruluyor.Sürekli oyunlar önüne hazır gelen çocukta haliyle anneye ihtiyaç duyuyor.Tatil bu şekilde başladığında pek dinlendirici olmaz tabi.. Hakikaten önce bir düşünün istediğiniz bu mu? Bu şekilde akıl veren arkadaşlarıma (tecrübelerine güvenerek) kanıp çocuğu onla,bunla oyalamaya çalışırken 3 saatlik Bursa yolculuğu burnumdan gelmişti:( Kendi rahatlığıma geri döndüğümde ise; geçen yaz 12 saat süren Kaş yolculuğunda ve diğer tüm gezilerde, ufak huysuzluklar hariç hiç bir olumsuzluk yaşamadık.
  Ben yanıma hiç mi oyuncak almıyorum? Alıyorum tabi ama poşet poşet değil.Zaten genelde uykuda olduğu saatleri seçiyor,bolca mola veriyor ve etrafı incelemeye teşvik ediyorum."Kaç kamyon geçecek bak bakalım","çiçekleri olan ağaç gördün mü alkış yap" "ilk mixer gören bir muz kazanır" gibi.Şarkılarla dans edip "şimdi ayakları salla,şimdi ellerrr" deyip kopabiliyoruzda:)
Yanınıza ek tedbir almak tabiki iyi ama en baştan hazır önüne birşeyler vermek yerine önce bir rahat bırakın etrafı incelesin,izlesin,sohbet etsin.


Not: Vücudunuz homojen olarak brozlaşamayabilir yada valizden dahi çıkamayan kitapları okumayı sadece hayal edebilirsiniz amaaa çocuklu hayatın en güzel yanı tatillerr! 

2 yorum:

  1. O sırtçantasına bir de bebe ekleyenlerden biri olarak her kelimene katılıyorum, elini ayağını korkak alıştırmayacaksın, amaaaan diyip atılacaksın yollara. Bizim kız bu sayede daha 3 olmadan 14 ülke gezdi :D Çekirdekten yetiştiriyoruz seyyahı.
    Tatiliniz çok güzel geçsin, biz de yarın inşallah bi aksilik çıkmazsa (son dakikada hastalanan çocuk klasiği) TC yolcusuyuz 3 hafta ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen! Ooo hadi bakalım inşallah hastalıksız bol eglenceli,dinlenmeli bir tatil olsun.İstanbula hiç yğrayacakmısınız bakim?

      Sil