17 Nisan 2016 Pazar

Sasalı Doğal Yaşam Parkı

  Sasalı; Türkeyinin ilk doğal yaşam parkıymış.425bin metrekarelik bir alan üzerindeki bu güzel park, tamamiyle İzmir Büyükşehir Belediyesinin öz kaynaklarından yapılmış! Otoparkı ücretsiz ayrıca giriş ücreti oldukça uygun.Hatta emin olamayıp iki kere sordum:))
  İlk hayvanat bahçesi deneyimimizi buradan hatırlarsınız.Filleri ve zürafaları göremeyen oğlanı hazır İzmirdeyiz bari Sasalıya götürelim dedik.İyikide gitmişiz çok hoşlandı.Her zamanki gibi koştur koştur helak olduk ama sevdiği canlıları gördüğündeki o sevinç,heyecan.. "Aaaa babacıı bak fillll","anne meee var bak meeee","hııııııy assannn rarrrr". Çığlıklar atarak dolanıp durduk:)
  Hayvanların alanları oldukça geniş en güzel yanıda bu zaten.Hatta tavus kuşları gayet serbest sağda solda dolaşıyor.Benimki bir tane kucaklıyordu valla çok kovaladı ama yakalayamadı:) "gelll gellll cici yapcam gelll" diye mafoldu çocuk hayvanın peşine.
Alan çok büyük olduğu için bir kaç farklı yerde tuvalet/bebek bakım odası,çocuk parkı ve kafeteryalar bulunuyor.Girişte gişeden bir broşür alırsanız ortada bir o yana bir bu yana dolaşmamış olursunuz.
Yeşil alanı çok, yoruldukça yada sıcaktan bunaldıkça ağaç gölgelerine oturduk.Ama saolsun sivrisinekler bir rahat vermedi.Zaten burası hakkındaki tek olumsuz yorumum, mutasyona uğramış büyüklükteki sivrisinekler.İnsan bir ilaçlar yahu çoluk çocuk geziyor burayı!
  Girişte küçük ahşap vagonlar var,çek çek şeklinde.İçine çocuğu atıyorsun sonrada çek babam çek.Bizim ki içinde durmayacağı için pas geçtik ama çok sevimli ve iyi düşünülmüş.İçeride dolanan birde minik gezi treni var yakalayamadık bir türlü.
Yalnız sıcaktan çoğu hayvan ağaç gölgelerine saklanmış,bazılarını çoook uzaktan görüyorsunuz..

  Darıcadan sonra nasıl ferah bir yer anlatamam.Yalnız haftasonu hem sıcak hem kalabalıkla ziyaret etmek biraz sıkıntı olabilir.Erken saatte gittiğimiz için rahat ettik ama biz çıkarken çok kalabalıklaştı.

Saatler: Mevsime göre değişiyor.İlkBahar; 09:00-19:00
Ücret: Yetişkin;3 Öğrenci;1 0-6 yaş ücretsiz
Engelliler ve refakatçileri ayrıca gazi ve yakınları için ücretsiz.Haftanın iki günü okul öğrenci ve öğretmenleri içinde ücretsiz.Bu ancak böyle bir belediyede olurdu zaten tebrik ediyorum!
Yakınında hemen birde Kuş Cenneti var ama biz gitmedik,sizin aklınızda olsun efenim.
Gittik,gördük,beğendik! 

1 yorum:

  1. Şahane :) Tam da mevsimi çiçek böcek, hava serin sayılır yormaz, ne iyi etmişsiniz!

    YanıtlaSil