21 Mart 2016 Pazartesi

Legoland İstanbul

  Geçenlerde arkadaşım ve oğluyla Legoland İstanbula gittik.Sabah 10:00 da girip 15:00 te çıktık:) Daha kalırdık aslında ama bulunduğu yer bize çoooook uzak olduğu için köprü trafiği yüzünden böyle çıkmak zorunda kaldık.
  Eşim oraya çocuktan çok kendim için gittiğimi söylüyor:)) Efenim Lego sadece bir oyuncak değil, her yaştan insanın ilgilendiği bir hobidir! Ben kendisine çocukluğumdan beri aşığım.Setlere bağlı kalmadan bambaşka şeyler inşaa edebiliyorum ve bu hayal gücünü destekliyor,ne güzel işte.Tamam biraz pahalı ama ömürlük bişiy bu,torunuma bile miras bırakabilirim:)
Legosever bir aile yıllık üyelik alabilir fakat yetişkinler için bir süre sonra sıkıcı olabilir çünkü burası "sadece çocuklara yönelik" tasarlanmış.Zaten yetişkinler yanlarında çocuksuz giremiyor.Ama ayda birkez yetişkinler için bir gece yapılıyormuş.
Girişte 4 renkten oluşan gruplar var içeride sizi nelerin beklediği anlatılıyor.Fotoğrafınızıda çekiyorlar sonra içeride istediğiniz temaya göre çıkarttırabiliyorsunuz.Biz tabiki inşaatlı bir tema vardı onu seçtik.
Bu alanda fabrikayı gösteren karanlık bir salon var,konsolları kullanıp kendinize bir figür yapıyorsunuz bu kısmı biraz yönlendirmeyle minnak yaptı.
Daha sonra Krallık Macerası Lazer Oyunu var,trenlere binip maceraya atılıyorsunuz.Çook eğlenceli hem en yüksek puanı biz yapınca arkamdaki çocik babasına "kız bile senden yüksek puan yaptı" dedi ya şok oldum, bu yaşta cinsiyetçi çocuk yetiştiriyorlar pes yani..
Neyse bu kısımı yaşına uygun olmasada minnakta sevdi.Buradan çıkınca Miniland turu yapıyorsunuz.Minyatür bir İstanbul ve dünya turu ki ben çok beğendim.Tabiki tüm eserler zilyon adet lego parçaları ile yapılmış!
4D sinemaya da girdik fakat 5dk ancak durabildik,oturmak oğlumun sevdiği bir etkinlik değil:(
Araba yarışları için ayrılmış bir bölüm var.Oğluşla oturduk baya enteresan modeller tasarladık ve yarıştırdık.Haftaiçi erken saatte gittiğimiz için boştu ve hiç sıra beklemeden istediğimiz gibi her yerde oynadık.Belli saatlerde atölyeleride var ama biz katılmadık.
Birde müziğiyle sizi kendisine çeken Merlinin Çırağı bölümü var.Üç defa falan bindik sanırım.Çocuklar bayılıyorlar hele ki pedallara iyice yüklenirseniz en yükseğe çıkabiliyorsunuz.İce "annee hadii hadiii" diye kahkahalar attı.
Master Model Builder ; bölümünde ustasından profesyonel Lego yapıların inşaasını öğrenebiliyormuşsunuz.
Yalnız çantamı bırakabileceğim dolaplar olduğunu geç farkettim:( Daha rahat hareket edebilmek adına aklınızda olsun.
Her yer lego havuzları ile dolu ve oğlanı oralardan çıkarmak biraz zor oldu.
Üst katta bir cafeterya var ki önünü cipslerle doldurmasalarmış daha iyi olurmuş..
Tuvalet ise bir harika..seçtiğiniz kabinin konseptine göre ses çıkartıyor hahaha:)
O palyaço gözüme gözüme bakarken, ingiliz telefon kabini olan gözüme daha iyi gözüktü:) Neyse bu üst katta üç bölüm var biri Lego Duplo alanı.Burası küçük çocuklar için kocamann legolar ile yapılmış minik bir oyun alanı.
Ortada Olivia'nın Evi var.İçeride kareoke bölümü vardı çok eğlendik.Bu katta doğum günü partileri için ayrılmış özel bir odada var.İnşaat Alanı (90cm sınırı var) iyiydi.Giren çocuk çıkmak bilmiyor, aslında avmlerdeki klasik oyun parkları gibi.Ama vinç falan kullanabiliyorlar.
  Yalnız çok büyük eksiklik olarak gördüğüm bir konu var.Mağazada yeni ve sadece oraya özel ürünler olmalı ama maalesef birer ikişer tane oluyormuş:(Çıkışta birde kilo ile satın alabileceğiniz candshop gibi rengarenk bir alan var.Çocuklarla eğlenceli bir gün geçirmek için güzel bir yer.

Yer: Bayrampaşa Forum İstanbul Avm
Haftaiçi-sonu: 10:00-22:00
Bilet Fiyatları: 0-3 yaş ücretsiz,kapıda bilet alırsanız yetişkinler 43tl,çocuklar 37tl ama internetten %10 indirimli satın alabilirsiniz.Zaten haftasonu önceden bilet almadıysanız baya sıra bekleyebilirsiniz.
  Buradan Sea Life ile ortak bilet nasıl alınır,ne kadar,senelik üyelik fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder