15 Aralık 2015 Salı

Tuz Hamuru - Salt Dough

  Ayy ne eğlenceli bir oyun ki buu:) Biz anne-oğul ba-yıl-dık! İşin güzel tarafı tamamını kullanmaz iseniz,streç filme iyice sarıp,buzdolabında günlerce bekletebiliyorsunuz.
Evde yapılmış herşey benim için daha kıymetli.Hem eğlenceli vakit geçiriyoruz, hem kendimiz birşeyler yapınca daha mutlu oluyoruz.
  Biz bu sefer ayın havasına uygun olsun diye, yılbaşı ağacımıza süsler yaptık.Yalnız (her zamanki gibi) elimin ayarı pek olmadığından accık külçe gibi oldular.Yani ağaç taşır mı bilemiycem:) Birini boş bıraktım yeni yıl dileğimizi yazıcaz.Oğlumun minnak öpülesi,yenilesi,ısırılası,datlı elinin baskısını da aldık.En çok merdane ile açma kısmını sevdi.Tabi birde tadına bakmasa iyiydi:)) 

Tarifi;
2 bardak un / 1 bardak tuz / 1 bardak su
Yogurup istediğiniz şekli verdıkten sonra fırına 175 te 15 dk kadar pişirin,çıkarın soğusun.
Biz fırınlama işleminden sonra boyadık.Çocuk şekilleri elinde daha rahat tutabildi.
 
Bir kaç tanede ömrümü yiyen pinterestten örnek koyuvereyim bari..









12 yorum:

  1. Bu benim de aklımda. Sizinki de çok güzel olmuş. Gel gelelim benim sıpa, bir tutturdumu devamlı istiyor. Bazı şeylere yetişemiyorum artık. Mesela kum. Evde kum oynatmayı mantıklı bulduğum geceye sevgilerimi sunuyorum. Pinterest konusunda da haklısın, imzamı atarım. 3 senedir ömrüm pinterestte ki zamazingolara bakarak geçirdim. Keşke arada o kadar maharetli de olsam. Sabaha yaparım bu tarifi belki. Yine gaza geldim bak. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))gel gaza ne güzel oynarsınız işte.bayada oyalıyor hem.ayy kum demeyin bana, bide gidip kinetik kum aldık.eşim hala söyleniyor bir avuç kuma bu kadar para verdiğimizi kimseye söyleme sakın diye:)))) pinterestten çok tarif yaptım bn,ay o ne tatlı,bu ne gusel,nefis görunuyor derken saatler gecıyor

      Sil
    2. Kinetik kumu ben de bu hafta alıcam yaaa, iyi değil mi???

      Sil
    3. Olmaz mı hiç çok eğlenceli.hem toplaması kolay birbirlerini çekiyorlar.ama bizim oğlan masada yerde oturup oynamıyor ki kamyonlarla ordan oraya tasıyor saolsun:) eşimin ortağının maden şirketi var da birde kuma para verdik diye yakınması ondan:))))

      Sil
    4. O kinetik kumu ben bizzat kendim için istiyorum. Çok güzel görünüyor. Ama hala herşeyi ağzına attığı için hiç yaklaşmıyorum. Bir de kafasından aşağı dökmek ve etrafa savurmak var tabi. :D

      Kum tarifini merak ediyorum. Kalıp bastırıldığında dağılmadan dursun istiyorum. Tam tarif edemedim gerçi ama. :)

      Sil
    5. Ohoooo kafasından aşağı dokuyor,yuzunu ovalıyor..ben altına oyun matı serdıgım ıcın dert etmıyorum alanın içinde kalınca.toplanıyor cunku kum ama sacından fln cıkarmak için bayaaa yıkanıyor:))sahilede gıdınce problemımız o ztn.denıze tas atalım dıyorum o kumları avucluyor her yerımız kum,araba kum gerı donuyoruz:)

      Sil
  2. arkadaşım yapmıştı geçenlerde bize. 1 yaşındaki bebe oynar mı dediğimde kendi kızına 1 yaşından sonra vermiş. ama ege pek ilgilenmedi :) belkide kendi evinde olmadığı için, dikkatini dağıtan çok şey vardı etrafta. bende yapayım bi gün bakalım... yalnız arkadaş farklı bir tarifle yaptı. nişasta, karbonat, su ve tuz koydu göz kararı. ocakta bir iki çevirdi. süper bir hamur oldu. o da kuruyunca kaskatı kesiliyormuş. fırınlanabilir de tabi.
    kurabiye kalıpları ile yapılanlar harika olmuş... denemek istedim bende...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O oyun hamuru tarıfı daha yumuşak oluyor,gıda boyasıyla da renklendırılebiliyor hatta.Bu en basıt seramık hamuru.Aslında ben seramık ve çiniyi hobi olarak yaptığımdan kilin tadı hiçbirşey de yok dıyebılırım rahatlıkla ama biraz daha buyumesı lazım onun için:) sabah saatlerınde denıyorum bn ılk defa oynayacagı bir oyunu.hatta o uyanmadan en sevdiği,dikkatını dağıtacagını bıldığım bir iki oyuncagıda kaldırıyorum.Ama ne olursa olsun dıkkat suresı cok kısa e normal daha kucukler..

      Sil
  3. aaa seramik hamuru tarifi miydi senin verdiğin. süpppeeerrr:) tam da istediğim şeydi aslında. ne iyi oldu. harikasın :) daha sert ve dayanıklı olur gibi sanki... oh oh valla iyi oldu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuz seramiği ama bu.bi iki farklı çeşit varda..normal seramık hamurunda tutkal fln oluyor istersen link verırım ama onun içinde.

      Sil
    2. çok profesyonelce bişey yapacağımdan değil, kendi kendime bişeyler yaparım belki diye sevindim. ama linki de alsam hiç fena olmaz yani... belki gün gelir vaktim bana kalırsa daha detaylı ilgilenirim...
      :)

      Sil
  4. Çocuklarımızın göz muayenelerini erken yaşta yaptırmak, gelecekte oluşabilecek hastalıkların önüne geçmektedir.
    Uzman hekimlerimizin hazırladığı yazılarımızı takip edin.

    YanıtlaSil