5 Kasım 2015 Perşembe

İyileştirici Anne Öpücüğü

  En iyi ilaç anne öpücüğüymüş.Cidden bak! Yapılan araştırmalara göre, bebek ve çocuk hastalıklarında anne sevgisinin/öpücüğünün iyileştirmeyi hızlandırdığı tesbit edilmiş.İnanıyorum-uz!!!
 Yaşamaz denilen nice çocuk, annelerinin sonsuz ilgi ve sevgisi ile yaşamaya devam ediyor.Bu hastalık iyileşmez yada bu çocuk asla yürüyemez/konuşamaz denilen durumlarda mücadeleyi bırakmayan annelerin, genelde kazanan taraf olduğunu görüyoruz.Gözleri dolduran mucizevi kurtuluşu buradan okuyabilirsiniz.
  Anne kucağındaki bebekler ağrıyı daha çabuk unutuyorlarmış.Öpücüğün iyileştirmesi olayıda psikolojik etkisinin dışında, öperken geçen bazı bakterilerin geçmesi ile alakalıymış.Bu bakteriler soğuk algınlığı ve kulak iltihabı gibi hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırıyormuş.
 
  İce maşallah çok sağlam bir çocuk.İlk yürüme çalışmalarında düştüğünden beri, bir kere bile "ayyy" diye peşinden koşmadık.Ama "ayyy yok birşeyin" diyerek acısınıda küçümsemedik.Çok hareketli bir çocuk ve o kadar çok koşuyor,tırmanıyor ki haliylede düşüyor.. Ben çocuğuma "hadi kalk oğlum,aferim kendin yapabilirsin,kendinle gurur duymalısın" diyorum.Buarada haddi olmayan vatandaşta feryatla koşup kaldırmaya çalışıyor yada yadırgayan bakışlar atıyorlar.İlk zamanlarda nasıl davranırsanız, çocukta öyle öğrenmeye başlıyor.Düşünce ve hemen sizin tepkinize bakarlar,eğer sakinseniz onlarda umursamaz,devam eder.Eğer siz panikseniz daha çok ağlarlar.Gerçekten canı yandığı durumu zaten anlarsınız ve müdahele edersiniz. 
Birde çarptığı eşyaya,mobilyaya kızan/vuran yetişkinler var.Misal kayınvalidem..Oğlum yaklaşık 11 aylıktı ve o 10 gün kadar bizde kalmıştı.Çocuk düştükçe yere "ehhh sana oğlumu düşürdün","ehh sana oğlumun canını yaktın" diye kızmaya başladı.Kendi düşüncesince çocuğun ağlamasına engel oluyor ve sakinleştiriyordu.Bu durum bence panikten daha kötü.Çocuk kendi hatasını kabul etmiyor ve zamanla her yanlışı için kendi dışındakileri sorumlu tutuyor.Allahtan bu dönem kısa sürdü ve bitti.Ama şimdi de komik bir durum var.Canı yandığında gelip "anne öp" diyor ondan sonrada hiçbirşey yokmuş gibi devam ediyor.Başkası öpüncede olmaz.
  Şimdi her "uff" olduğunda "annee öpp" diye koşuyor.Anne de gözlerini kedi yavrusu gibi kocaman açmış yavruyu, hemen şapur şupur öper ve bebeden gelen "ohh damam" ile durum kontrol altına alınır:)) Söylemeden geçmiyim oğlum doğmadan önce "ev için ilk yardım eğitimi" aldım, tabi bunun sürekli güncellenmesi gerekli.Neyse şimdilik ve çok şükür bu eğitime ihtiyacımız olmadı..Anne öpücüğü ile idare ediyoruz ve ben bu duruma bayılıyorum:))

2 yorum:

  1. Öp öp öp, koca insanlara da iyi geliyor yahu.. all we need is a hug :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) ooo bu iyimiş bu sözü ahşaba boyayıp asayım oğlanın odasına

      Sil