27 Şubat 2015 Cuma

İkinci Çocuk İçin Bir Hatırlatma!!!

  Sevgili Giz,bu sana bir hatırlatma yazısıdır:)
 Sen klasik bir balık kadınısın.O yüzden; romantik filmleri izledikten sonra,dışarıdan bakıldığında iyi anlaşıyor gibi duran o çoook tatlı kardeşleri gördükten "hemen sonra(!)",ruh halindeki dalgalanmalar sırasında,kocan hoşuna giden jestler yaptıktan sonra ve instadan takip ettiğin o 5 çocuklu acaip cool ve tatlı görünen aileleri ( @
jodimockabee, @confettis) gördükten sonnaaa oku!
  Heee okudun ve yinede içindeki üreme arzusuna yenik mi düştün hemen bi flasback yapalım:)Öyle çook uzağa da gitmeye gerek yok.

• Uyku birazz uykuu,tüm isteğin buydu lala la la.. Afedersinde sen bu kafayla düzenli uykuya hiç kavuşamazsın.
• Emzirme serüvenindeki kanlı,acılı,gözyaşlı bölümler..devamı hoş ve güzel olsada çok acıda çektin hani.
• Alt değiştirme yine,yeniden,en baştan..
• Duş bile alamadığın zamanlar vardı dimi,hatırladın mı,hiç hoş değil..

• Uyku düzeni:)))her gezmede,tatilde,diş çıkarmada,hastalıkta..tekrarrr tekrarr.
• Diş çıkarma,en önemlisi.Bitmek bilmezler bide ikişer üçer dörder falan çıkarlar ki şenlik olsun hanede.Ateşte varsa ohh tadından yenmez.Uykusuzluk (karşılıklı olarak),iştahsızlık,huysuzluk.
• Her bebek farklıdır belki iki numero iceoğlan2.0 olur!Amann evlerden ırak:)Zor bir bebeğin var,birde yanına ekürisi geldi mi ne olur halin,he ne olur..?
• Eşinle ilişkinde değişicek çünkü sevgi ve ilgi gitgide bölünecek.Ee birde yorgunluk,stres,çocukların gelecek kaygısı,yetiştirme tarzında farklı tutumlar,kavgalar..
• İkinci hamilelik sonrası vücut kendini daha zor toparlıyormuş diyollağ:)
• Dışarı çıkarken biri arabada,öbürü kanguruda olucak,büyük ihtimal birde köpek olucak.Manzara hayal edince güzel tabi ama birde yaşayana sormak lazım.
• Artık evin heryeri oyuncak ve çocuk eşyaları ile dolup taşar,senin eşyalarında kilerdeki kutularda kalmaya mahkum..
• Tatil!Ne tatili,tatil çocuklara canıım benim sen onlara dikkat edicen.Yicekler,içicekler,uyucaklar,sonna tekrar yiyecekler,oynayacaklar,denize girip tekrar uyuyacaklar.Sende bu düzenin yolunda gitmesinden sorumlu insan olarak toton şezlong yüzü görmicek!
• Aktivite araştırmaları,oyun grupları,spor müsabakaları hiiiç bitmeyecek.Katlanarak artabilirler bile.
• Ek gıda,yedi-yemedi,iştahsız,kilolu,blw,tarifler..
• İş nolucakk işşş.
• Gidemediğin konserler,filmler,festivaller..Çok üzüldüklerin olmuştu gidemediğin için:(
 
 Kardeş şart diyenler var birde.Klasiktir ülkemizde şart kardeş.Çünkü tek çocuk hiç çocuk.Pişikolojisi bozuk olur aman diyeyim,travma geçirir(zati bu devirde herbişi travma sebebi),ya çocuğa birşey olursa mazallah kukuma kuşu gibi tek kalırsınız karıkoca,ilerde sana bakacak çocuk alternatifi olur vs..Susmazlar,susmayacaklar.İlkini yapana kadar çocuk yok mu diye sorarlar.İlk çocuğun dünyaya gelir,sonra hemen eee kardeş ne zaman derler.Hiiiiç susmazlar.

  Benim kardeşim varda ne oluyor,tamam çok severim,birtanedir,candır ve hatta anne-babamdan bile önce gelir benim için ama kuzenimle dost,kardeş,sırdaş,herşeyiz.Yani kardeş olmasada var birisi,bulunur bir dost,kuzen,yeğen,hayat arkadaşı.En zor anımda,en mutlu günümde hep yanımdadır benim kuzenim,sayesinde başka kimseye ihtiyaçta duymam.Yani bir takım duyguları yaşamak için illa ki kardeşe gerek yok.Tek çocuk şımarık olur,sorunlu olur vs diyenleride hiç anlamam zaten.Olay anne-babanın tutumuyla alakalı üç beş tanede olsa şımarık ve bencil,paylaşmayı bilmeyen çocuklar olabilirler..
  Eee bu kadar yazdım ettim ama bunlar seni en fazla iki üç sene idare eder.Ben biliom rahat batar sana:) Birde kızım olur belki diye düşüniceksin,o çok renkli çok çocuklu ailelere özeniceksin,eşin isticek hatta belki oğlun kardeş isticek.Sen bir bahane bulcan gibi ama neyse..Yapma işteee!!!

5 yorum:

  1. ooof of. sen de mi balıksın giz! oooooooof. ben de, ben de.. yorum bile yapamıyorum işte görüyorsun, kal geldi.

    YanıtlaSil
  2. Sen simdi bunu dert etme kendine iceogalni büyütmeye bak onunda zamani gelir elbet birgün😉. Kuzilerin bitanesi iyiki dogurmus Dazem seni iyiki varsin ve iyiki benim kuzenimsin seni ve iceoglani cok seviorum siz benim herseyimsiniz😘😘😘

    YanıtlaSil
  3. Zaman hizla geçiyor. Bir bakmişsiniz 28 yaş bitmis. Bence hayat hiç bir şey için geç kalinmamali. Iceoglan devam filmi yazdiklariniz kadariyla dram konulu ama sonu çok mutlu biten bir filim olabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım ne dramı bildiğiniz "modern family" kıvamındayız:) okadar zorluk sonunda hep güzel şeyler ile anılıyor mutluyum asla pişman değilim ama çocuğumu arada bırakabileceğim birileri olsaydı ,en azından bir sinemaya gidebilmek için, ikinciden böyle korkmazdım herhalde..

      Sil