24 Aralık 2014 Çarşamba

Doğumdan Önceki Kadın Olabilmek

  Dünyalar tatlısı bebeğinizi kucağınıza aldınız ve hamilelik bitti.Alışma süresinide atlatıp aynaya baktığımızda çoğumuz görüntümüzden memnun olamıyoruz.Doğumdan önce ki halimize dönebilme hatta belki daha iyisi olabilme..hepimizin hayali değil mi bu? 
  Şu ünlü doğumdan sonra böyle kilo verdi,şöyle forma girdi zırvalarına ve mucize diyetlere inanmıyorum.Ayrıca spor sadece kilo vermek yada sıkılaşmak için değil sağlık için yapılmalı!
  Kabul edelim ki doğumdan önce spor yapmıyorsanız,sonrasında başlama olasılığınızda oldukça düşüktür.Doğumdan sonra gevşeyen kaslarınızın güçlenebilmesi ve vücudunuzun doğum öncesine geri dönebilmesi için spor şart.Yalnız bir konuda anlaşalım spor ve sağlıklı beslenme belli süreler ile yapılmamalı,hayat tarzı olmalı!
  Tabi sizin kafanızdan şuan neler geçiyor..param yok yaşam koçu tutamam,spor salonuna gidecek imkanım yok,bebeğim büyüsün öyle başlarım spora şuan vaktim dar,duş almaya yemek yemeye halim kalmıyor iki çocukla nasıl spor yapılır,su içsem yarıyor,evde spor yapacak kadar disiplinli değilim...ve bahaneler dahada artarak devam ediyor..
  Bakın bu kadınları çocuklu olmak durdurmuşmu:)Aslında resmi boşverin internette bir dolu video var çoluk çombalakla spor yapabilen anneler ile ilgili.Evinin salonunda matını sermiş yoga yapan anne,arkasında onu taklit eden 3yaşlarında kızı,yürüteçle sağa sola çarpan bir bebek birde annenin üstüne tırmanan bir oğlan..kadın bunlara rağmen hergün yarım saat sporunu yapıyormuş,bayıldım.
  Sizde kendinize hemen bir rutin oluşturun günde yarım saat egzersiz yada bir saat tempolu yürüyüşe başlayın.Açık havada yürüyüş bebeğinizle yapabileceğiniz keyifli bir aktivite ayrıca bebeğinizin iştahını açıyor.Bir taşla iki kuş.Bebeğiniz ile yapabileceğiniz başka spor dalları arıyorsanız jimnastik ve yüzmeyide öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder