14 Eylül 2014 Pazar

Oğlumun Diş Buğdayı:)

  Ne zaman büyüdünde dişlerin çıktı..yaşın bile yaklaşıyor ya kuzumm.
Cumartesi günü ice oğlanın diş buğdayı partisi vardı.Dişlerimiz aslında 6aylıkken çıkmıştı ama biz tatildeydik.Geldik bir daha tatile gittik derken artık sezonu kapattık.
  Diş buğdayı nedir; dişten huzursuzluk çeken bebeye eğlence,uykusuz kalan anasınada avuntudur:)
  Geleneklerine pek bir düşkün babanemin benim için yaptığı kadar olmasada,kendi aramızda küçük bir kutlama yapmak istedim.Amaç çıkan dişi kutlamak ve rızkın bol olmasını dilemek.
  İnternetten indirdiğim diş görseli ve kesip biçtiğim kartonlarla banner yaptım.Hatıra çerçevesi ve konuşma balonları pek bi moda bizde aldık hemen.Misafirlerimize ikram etmek için diş kurabiyelerimizi sipariş ettim.O günden bir hatıra kalsın diyede kuzu şeklinde butik sabunlar sipariş ettim.
  Annemle sabahtan ikramlıklarımızı hazırladık.Menümüzde;
Patatesli kıymalı börek
Baklava yufkasından peynirli börek
Mercimek köfte
Browni kurabiye 
Madlen kek
Patates salatası
Pembe sultan
Fava
Limonlu cupcake vardı.
  Diş hediğimizi pişirdik.Diş buğdayı tepsimizi de hazırlayıp konuklarımızın gelmesini bekledik.Akrabalarımız hep yurtdışında yada izmirde olduğundan,bende sadece yakın arkadaşları çağırdım.Mevlütteki kalabalık ve dağınıklığı düşününcede genelde çocuksuzları çağırdım:)Tek bebekli misafirimiz;Fulyacım ve (maşallahh!) dünya güzeli maviş kızı ElifEce oldu.
  Adet yerini bulsun,kalan dişleride bir çırpıda çıksın,sağlıklı olsun diyerekten kaynattığımız diş buğdayımızı servis ettik.
Sonraa annemin can dostu Tümoş,buğdayları oğlanın başından aşağıya döktü.Geri kalanlar sağlıkla çıksın diye dua ettik.32den çıkan diş miktarını çıkartarak yapılıyor.Oğlumun şuan 8dişi var:)Dökülen buğdayları ipe dizdim,kuruttum,kolye yaptım,saklıyorum:)
  Misafirlerimizin getirdiği hediyeleri açtık.Hepsine burdan tekrar teşekkürlerr..Veee sıra meslek seçimine geldi:)Ne olcekki acep bu bebe..?

  İlk mezureye baktı,fotoğraf makinasını inceledi ama son olarak eline steteskop ve çırpıcıyı aldı.İki şey birden seçti kuzu.Ne olur bilemeyiz tabi,ama inşallah mutlu ve başarılı bir geleceği olur.

*kurabiyelerimiz Gülbeşeker Kurabiye'den di,beklediğimden büyük ve lezzetlilerdi.
*sevimli sabunlarımız ise aşkısabun tarafından yapıldı.çok tatlılarrrr:)
İnstagram hesabımızda linkleri mevcut!













2 yorum: